Informatii generale rusia

Oferta speciala Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia

vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala TAP Portugal - Discover Lisabona & Algarve- 990 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana Plaja Punta Cana 9 Zile - 03 Octombrie 2015- 1090 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana, 10 Zile - 15 Mai 2015- 1190 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana, 9 Zile - 29 Iunie 2015- 1190 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala Tap Portugal - Discover Rio De Janeiro & Buzios- 1295 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala Tap Portugal - Discover Miami & Lisabona- 1350 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana, 10 Zile - 24 Iulie 2015- 1390 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana Plaja Punta Cana 9 Zile - 08 August 2015- 1390 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana Plaja Punta Cana, 12 Zile - 30 Octombrie 2015- 1490 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana, 13 Zile - 19 Noiembrie 2015- 1540 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana, 14 Zile - 20 Iulie 2015- 1590 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Revelion 2016 - Sejur Republica Dominicana Plaja Punta Cana, 9 Zile - 27 Decembrie 2015- 1990 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Treasures Of China - Mai 2015- 2290 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala TAP Portugal - Highlights Brazilia- 2450 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Safari Kenya & Plaja Mombasa 11 Zile - Iunie 2015- 2490 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Oferta Speciala - Craciun 2015 & Revelion 2016 - Sejur Rep. Dominicana: Plaja Punta Cana 16 Zile - 23 Decembrie 2015- 2690 € vacante Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia Wonders Of China & Tibet - Mai 2015- 3590 €
Eturia Live Support Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia
VEZI PROGRAMELE CU
DISPONIBILITATI PARTAJ:
eturia Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia
Specialisti Rusia
Catalog BestDeal 2014-2015 Eturia Explorare Rusia - Agentia de Turism Eturia

Fast Facts

  • Nume: Federatia Rusa
  • Capitala: Moscova
  • Asezare: situata in partea de nord a supercontinentului euroasiatic si Oceanul Arctic, intre Europa si Oceanul Pacific
  • Suprafata: 17.098.242 km²
  • Orase principale: Sankt Petersburgh, Novosibirsk, Ekaterinburgh, Samara, Omsk, Kazan, Celiabinsk, Rostov, Volgograd, Saratov, Ufa, Voronet
  • Populatie: 143.400.000 locuitori (est. 2013)
  • Limba oficiala: rusa
  • Grupari etnice: rusi - 81 %; tatari - 3,7 %; ucrainieni - 1,4 %; baschiri - 1,1 %; alte - 12,8 %
  • Forma de guvernamant: Republica Federala Constitutionala
  • Moneda: rubla - RUB
  • Fus orar: UTC +3 la +12 (exc. +5)
  • Prefix tara: +7
  • Extensie internet: .ru, .su, .рф

Cel mai intins stat al lumii contemporane, Rusia ocupa partea nordica a Eurasiei si reprezinta o sinteza a diversitatii geografiei fizice a planetei noastre.

Imensa ei intindere creeaza o paleta coloristica impresionanta ce te surprinde prin varietatea peisajelor naturale, de la albul arctic pana la pustietatea stepelor, de la lacuri linistite la fluvii tumultoase, avand deschideri la mari si la doua dintre oceanele lumii, cu insule izolate si arhipeleaguri, cu orase moderne si sate pierdute in imensitatea Siberiei.
Rusia este in egala masura simbolul gloriei ostentative a imperialismului tarist, dar si reper al comunismului mondial, istoria ei zbuciumata cunoscand stralucire si dezastre, dezbinari si expansiuni teritoriale, ascensiune si declin. Contrastand cu pauperitatea si educatia precara, aceasta tara a imbogatit umanitatea cu figuri proeminente ale artei si culturii, de la prozatori si muzicieni la cineasti si savanti, reprezentand o uriasa forta, care a influentat in diverse momente destinul intregii planete.
Rusia este un rezervor urias de materii prime: carbune; petrol (in principal in Siberia de Vest) si gaze naturale (in regiunea Volga-Ural si Tiumen). Valorificarea multor resurse ale subsolului este costisitoare datorita distantelor uriase care le separa de zonele populate. Energia electrica este obtinuta prin folosirea hidroenergiei; hidrocentrale pe Volga (Volgograd); pe Angara (Bratsk); pe Ienisei (Krasnoiarsk); pe Obi (Novosibirsk); termocentrale si centrale atomo-electrice.
Siberia se intinde pe 77% din suprafata tarii, in stepa eurasiatica, intre Muntii Urali, Oceanul Arctic si Pacific, iar in sud se intinde pana la Kazakhstan, Mongolia si China. Desi ocupa peste 13 milioane de km², aici se afla numai 25% din populatia Rusiei.

Curiozitati

vacante Tara cu cea mai mare suprafata din lume este Rusia - avand peste 17 milioane de km2.

vacante Scopul initial al baletului din Rusia a fost de a distra membrii Curtii Regale, iar la inceputul secolului al XIX-lea, salile de teatru s-au deschis pentru toti cei care isi puteau permite un bilet, cea mai ieftina  zona fiind cea a bancilor de lemn, numite rayok.

vacante Cea mai surprinzatoare si mai frumoasa catedrala ruseasca este Vasilii Blajenii (Vasile Prea Fericitul), aflata in imediata apropiere a intrarii in Kremlin. E construita din piatra si caramida, cu acoperisul avand diferite forme ornamentale, iar fiecare dintre cele 17 turnuri ale sale, rotunjite ca o ceapa, este pozitionat deasupra a cate unui altar.

vacante Andrei Rubleov este cel mai mare mester iconar al tuturor timpurilor. Celebra ramane icoana  numita Sfanta Treime (Troita), considerata o capodopera a picturii universale.

vacante Siberia este regiunea in care s-a inregistrat cea mai rapida incalzire de pe Terra, cu o rata dubla a cresterii termperaturilor fata de media globala.

vacante Locul permanent locuit cu cea mai scazuta temperatura este localitatea Oimeacov din Rusia, aflata pe valea fluviului Indighirka, unde s-a inregistrat, in februarie 1964, temperatura minima absoluta de -71° C.

vacante Considerat cel mai adanc lac de pe Terra, cu o adancime de 1637 metri, Lacul Baikal contine 20% din rezervele mondiale de apa dulce.

vacante La periferia orasului Chelyabinsk din Rusia, in fundatia abandonata a unei case, au fost descoperite niste vietati unice, numite trilobiti, despre care se presupunea ca au disparut in urma cu 250 de milioane de ani.

vacante Cea mai adanca escavatie sapata vreodata este cea de la Kola, din Rusia, care a atins o adancime de 12.261 de metri. A fost realizata in scopuri stiintifice si a dus la descoperiri neasteptate, una dintre ele fiind un depozit urias de hidrogen.

vacante Aproximativ 25 % din padurile lumii se gasesc in Siberia.

vacante Izvorand din Podisul Valdai (la nord vest de Moscova), Volga avand o lungime de 3.690 km este cel mai lung fluviu din Europa. Volga se claseaza pe locul al XIX-lea ca lungime pe mamapond si se varsa in Marea Caspica la aproape 90 km departare de orasul Astrahan. Volga strabate cea mai populata si mai dezvoltata regiune din Rusia, pe cursul sau au fost costruite 9 mari hidrocentrale iar la varsare formeaza o delta uriasa.

vacante Marea Alba din Rusia - intrand al Marii Barents si situata intre peninsulele Kola si Kanin, are apa cu cea mai scazuta temperatura din lume, avand frecvent tempearturi in jurul a -2° C.